EN - FR

Dossier K


In zijn voorouderlijk dorp in de Albanese bergen, verneemt Nazim dat zijn vader is neergeschoten in Antwerpen, door leden van de rivaliserende Gaba clan. De KANUN, eeuwenoud Albanees gewoonterecht, verplicht Nazim tot bloedwraak. Hij reist af naar Antwerpen en duikt onder in de schemerige wereld rond het Falconplein, waar zijn zwaarlijvige dooppeter Prenk Shehu de zaken en het gemeenschapsleven beheerst.
Commissaris Vincke, belast met het moordonderzoek, is niet erg happig om rond te gaan poken in het wespennest van de Albanese misdaadclans, hermetisch en gehard door burgeroorlog. Bovendien is dat het terrein van de cel georganiseerde misdaad, geleid door procureur Bracke.  Al snel blijkt dat de moord past in een ruimer plaatje : Bracke’s onderzoek naar de wapentrafiek van de Gaba clan. Vincke en Bracke bouwen samen een stevig dossier op tegen Gaba. Maar voor zij kunnen toeslaan, slaagt Nazim erin zijn bloedwraak tegen de Gaba clan uit te voeren. De zaak is opgelost. Interpol zal de voortvluchtige Nazim opsporen.
Vincke en Verstuyft krijgen ruimschoots hun deel van de lof toegezwaaid. Maar er stinkt iets. Er zijn teveel losse eindjes....  

Op zijn vlucht, wordt Nazim geconfronteerd met het gerucht dat zijn vader een verklikker was voor Bracke en dat hij volgens de KANUN, met recht en rede als rat werd terechtgesteld. Dat betekent dat Nazim ‘kwaad bloed’ aan zijn handen heeft.  Hij keert terug.  Vincke en Nazim denderen onafwendbaar op elkaar af.

Aan het scenario werd bijna 5 jaar gewerkt door scenaristen Carl Joos en Erik Van Looy, het duo dat ook tekende voor het scenario van "De Zaak Alzheimer".  De lat voor de opvolger van deze gigantische bioscoophit lag dan ook zeer hoog.  Deze nieuwe Jef Geeraerts verfilming wordt hét filmevenement van 2009.  De regie is in handen van Jan Verheyen.

BelgiŰ - 2009
Genre: Thriller ľ bioscoopfilm
Duur: 120'
Regisseur: Jan Verheyen
Scenario: Carl Joos, Erik Van Looy & Jan Verheyen
Producent: Eyeworks Film & TV Drama - Peter Bouckaert & Erwin Provoost
Acteurs: Koen De Bouw, Werner De Smedt, Hilde De Baerdemaeker, Filip Peeters, Jappe Claes, Marieke Dilles, Greg Timmermans, Blerim Destani, Erkan Albay
Release: 9 december 2009
Website: www.dossierkfilm.be

Palmares:

 

Trailer:Copyright © 2015 Eyeworks NV. Alle rechten voorbehouden
Privacybeleid | Algemene voorwaarden