EN - FR

Image


EVA is een jonge, ambiteuze journaliste. Ze werkt voor de grootste zender van het land. Wanneer ze de opdracht krijgt een reportage te maken over de probleemwijken van Brussel, leert ze een zware jongen van Marokkaanse afkomst kennen, LAHBIB. Hij gidst haar door die wijken en geleidelijk aan wordt ze gefascineerd door zijn leefwereld en door hemzelf. Eva wil van deze kleine reportage een ware documentaire van het kaliber van de BBC maken.
 
Dit is niet naar de smaak van iedereen. Vooral niet van Herman Verbeeck, de sterpresentator van het nieuwsprogramma waarvoor Eva werkt.

'Image' wordt de eerste langspeelfilm van de twee veelbelovende Belgisch-Marokkaanse regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah. In 2011 gooiden ze hoge ogen met hun kortfilm en afstudeerproject ‘Broeders’, een moderne fabel. Ze ontvingen er een VAF Wildcard voor, sleepten op het Filmfestival van Gent de Prijs voor de Beste Studentenfilm in de wacht en wonnen de Publieksprijs op het Internationaal Kortfilmfestival Leuven. Bekijk de teaser van de kortfilm 'Broeders' hier.

België - 2013
Genre: Bioscoop - Langspeelfilm
Duur: 100'
Regisseur: Adil El Arbi & Bilall Fallah
Scenario: Adil El Arbi & Bilal Fallah
Producent: A Team Productions (BE) in coproductiie met Eyeworks NV (BE)
Acteurs: Laura Verlinden, Nabil Mallat, Gène Bervoets, Geert Van Rampelberg, Manou Kersting en Stijn Van Opstal.
Release: 5 november 2014

Trailer:Copyright © 2015 Eyeworks NV. Alle rechten voorbehouden
Privacybeleid | Algemene voorwaarden