EN - FR

Cordon


Het leven van iedere dag komt tot stilstand wanneer een doordeweekse buurt wordt afgesloten van de buitenwereld door een besmettelijk virus. Wanneer mensen plots volledig op zichzelf zijn aangewezen komt het allerbeste in hen naar boven... En ook het allerslechtste.  In de nieuwe fictiereeks Cordon ligt de focus op het verhaal van een groep mensen die door deze besmetting gevangen zitten in een cordon, een schutskring. De reeks wordt gefilmd in Antwerpen en de casting draait op volle toeren. Nog voor de zomer starten de opnames van deze nieuwe fictiereeks voor VTM.

Scenarist van de reeks is Carl Joos ('Flikken', 'Windkracht 10', 'De Zaak Alzheimer', 'Dossier K.', 'The Broken Circle Breakdown'). Carl Joos : “Ik heb mij altijd afgevraagd hoe ik, en de mensen in mijn straat, zouden reageren als hun dagelijks leven plots stilviel.  Wie zou de held uithangen, wie zou panikeren, wie zou berusten? Zouden er levenslange vriendschappen ontstaan? Hoe lang zou het duren voor bij sommigen het laagje beschaving wegviel?  Ik heb de kans gehad om dat sterk emotioneel gegeven uit te diepen en te combineren met een thriller over oorzaak, over schuld en boete. Een heel heftig schrijfproces. Met hopelijk een heftige serie als resultaat.”

Regisseur is Tim Mielants, die eerder al een flink aantal afleveringen van 'Code 37' regisseerde.

Het Instituut voor Tropische Gneeskunde verleent voor het eerst zijn medewerking en expertise op gebied van virussen aan tv-dramareeks.

BelgiŰ - 2013
Genre: dramareeks op vtm
Duur: 10 afleveringen
Regisseur: Tim Mielants (Code 37)
Scenario: Carl Joos (Windkracht 10, Flikken, De Zaak Alzheimer, Dossier K.)
Producent: Eyeworks NV
Acteurs: Veerle Baetens, Wouter Hendrickx, Geert Van Rampelberg, Tom De Wispelaere, Sven De Ridder, Johan Van Assche, Mieke De Groote, Liesa Van Der Aa, Greet Verstraete, Koen De Sutter, Steve Geerts, Greg Timmermans, Mathijs Scheepers
Release: 10 maart 2014
Website: vtm.be/cordon

Copyright © 2015 Eyeworks NV. Alle rechten voorbehouden
Privacybeleid | Algemene voorwaarden