EN - FR

De Ridder - Seizoen 1


De Ridder is een nieuwe misdaadreeks die nu te zien is op zondagavond op één. Met deze reeks wil VRT aanknopen met een sterke policier traditie (Heterdaad, Witse, enz.) en een nieuwe langlopende reeks opzetten. In deze misdaadreeks bekijken we de wereld van misdaad en gerecht vanuit het standpunt van het parket.

Helena De Ridder, substituut van de Procureur des Konings, geeft het gerecht een menselijk gelaat. Terwijl wij haar volgen in haar dagelijkse strijd voor meer rechtvaardigheid, leidt zij ons doorheen het gerechtelijke labyrint. Recht en rechtvaardigheid blijken daarbij niet altijd synoniemen.
Als openbaar aanklager leidt Helena De Ridder niet alleen het politieonderzoek, maar vordert ze ook de straf voor de rechtbank. Doordat zij elke zaak opvolgt van aanklacht tot veroordeling, is zij de enige die de hele gerechtelijke procedure van het begin tot het einde meemaakt. Dat is de unieke focus van deze misdaadreeks.
 
Clara Cleymans speelt de hoofdrol, zij is de jonge en ambitieuze openbare aanklager Helena De Ridder. Clara Cleymans is bekend van haar rollen in o.a. de televisiereeksen 'Dag en Nacht' en 'Code 37', de bioscoopfilm 'Groenten uit Balen', de musical 'Fiddler On The Roof' en haar imitaties in 'Tegen De Sterren Op'.

Het scenario wordt geschreven door Rik D’hiet. Hij schreef televisiescenario’s voor onder meer ‘Recht op Recht’, ‘Flikken’ en ‘Het Goddelijke Monster’, een tiendelige reeks voor de VRT gebaseerd op de boeken van Tom Lanoye. Voor de bioscoop werkte hij mee aan ‘Zot van A.’, geregisseerd door Jan Verheyen.

De opnames voor de tweede reeks zijn ondertussen gestart.

De Ridder - elke zondagavond op één.

België - 2012
Genre: nieuwe misdaadreeks op één
Duur: 13 afleveringen
Regisseur: Tom Goris (Witse, Flikken) en Lars Goeyvaerts (Emma, Thuis)
Scenario: Rik D'hiet (Flikken, Het Goddelijke Monster, Zot van A., Marina)
Producent: Eyeworks NV - VRT
Acteurs: Clara Cleymans, Dahlia Pessemiers Benamar, Michaël Pas, Michaël Vergauwen, Katelijne Damen, Dirk Van Dijck, Lucas Van den Eynde, Stefaan Degand en Lynn Van Royen
Release: Nu elke zondagavond op één
Website: www.een.be/programmas/de-ridder?

Copyright © 2015 Eyeworks NV. Alle rechten voorbehouden
Privacybeleid | Algemene voorwaarden