EN - FR

Tot Altijd


TOT ALTIJD (eerder gekend onder de werktitel 'Team Mario') is gebaseerd op het ware verhaal van Mario Verstraete, de ms-patiënt die jarenlang vocht voor de euthanasiewetgeving in ons land en uiteindelijk ook de eerste zou zijn om er in 2002 gebruik van te maken. De film volgt uiteraard de spirit van Mario en de mensen die rond hem stonden, maar het verhaal werd met respect bewerkt tot deze fictiefilm. 

Het scenario werd geselecteerd voor het prestigieuze Europese MFI Scenario Script Program, en voor het New Cinema Network tijdens het Filmfestival van Rome.  Daar kaapte het verhaal net niet de hoofdprijs weg maar kreeg wel een speciale vermelding van de jury.  Bovendien is TOT ALTIJD de eerste Vlaamse film waarvoor de internationale rechten werden verkocht nog voor de film gemaakt is.

De opnames vonden plaats in en rond Gent van 19 april tot 10 juni. De release vond plaats op 25 januari en de film haalde meer dan 175.000 bezoekers. Ondertussen is de film uit op dvd.
Tot Altijd won de Ensor voor Beste Vlaamse Film  en is geselecteerd voor het Internationaal Filmfestival in Palm Springs. Eerder viel het al in de prijzen op het Internationaal Filmfestival in het Spaanse Valladolid, het 23ste Filmfest Emden-Norderney in Duitsland, het Ramdam filmfestival in Doornik en het The End filmfestival in Amsterdam.

TOT ALTIJD is een productie van Eyeworks Film & TV Drama, in co-productie met Flinck Film (Nederland), Entre Chien et Loup (België) en één, met de steun van o.m. het Vlaams Audiovisueel Fonds, de tax shelter voor filmfinanciering en met de medewerking van de Stad Gent.  De film werd in de bioscoop uitgebracht door Kinepolis Film Distribution.

BelgiŰ - 2011
Genre: Drama
Duur: 120'
Regisseur: Nic Balthazar
Scenario: Nic Balthazar
Producent: Eyeworks Film & TV Drama, Flinck Film and Entre Chien et Loup
Acteurs: Koen De Graeve, Geert Van Rampelberg, Lotte Pinoy, Michel Van Dousselaere, Viviane De Muynck, Iwein Segers, Eva Van der Gucht, An Miller, Ben Segers, Felix Maesschalck
Release: 25 januari 2012
Website: www.totaltijdfilm.be

Trailer:Copyright © 2015 Eyeworks NV. Alle rechten voorbehouden
Privacybeleid | Algemene voorwaarden