EN - FR

Crazy Love - Love is a Dog from Hell


Drie 'Bukowskiaanse' zwoele nachten in het leven van een man op zoek naar liefde. Harry Vos, 12 jaar, is jong en naïef. Voor hem is liefde de romantische idylle tussen prinsen en prinsessen die elkaar zedig op de mond kussen.

Zijn vader is een held die zijn moeder kidnapte om haar te huwen op een eenzame berg. Hij is vastbesloten om later in zijn voetsporen te treden. Maar Harry heeft nog veel te leren: over 'neuken' en wat je doet wanneer je het voelt 'jeuken'. Als adolescent zal hij ontdekken dat er mooie en lelijke mensen bestaan, dat het leven en de liefde onrechtvaardig zijn en dat alcohol een troost is.

De volwassen Harry Vos is nog slechts een hoopje mens, aangevreten door trauma's en frustraties. De sprookjeswereld van zijn jeugd is veraf, maar het verlangen naar liefde is sterker dan ooit. Om die droom te realiseren, blijkt Harry tot alles in staat.

België - 1986
Regisseur: Dominique Deruddere
Scenario: Marc Didden - Dominique Deruddere, based on stories by Charles Bukowski
Producent: MMG - Erwin Provoost
Acteurs: Josse De Pauw, Geert Hunaerts, Michaël Pas, Gène Bervoets, Amid Chakir, Florence Béliard, Karen Van Parijs, Carmela Locantore, An Van Essche, Doriane Moretus

Palmares:

  • Best Directing Award at the San Sebastian Film Festival, Spain, 1987
  • Grand Prix Georges Brassens at the Festival de Sète, France, 1988
  • Joseph Plateau Prize for: Beste Belgian Film, Best Director, Best Actor, Best Music, Best Benelux Film at the Film Festival of Flanders - Ghent, Belgium, 1986
  • Richard Prize for Best Actor (Josse De Pauw) at the Festival de Film Européen in Vichy, France, 1988
  • Special Prize for Best Film at the Festival de Film Européen in Vichy, France, 1988
  • Copyright © 2015 Eyeworks NV. Alle rechten voorbehouden
    Privacybeleid | Algemene voorwaarden