EN - FR

Hector


Bakker Achiel Mattheusen (Frank Aendenboom) wil per sé dat zijn zoon Jos (Marc Van Eeghem) kampioen kermiskoersen wordt, al was het maar om verzekeringsmakelaar Gregoire Ghijssels (Herbert Flack), wiens zoon de eeuwige winnaar is en die bovendien openlijk flirt met Achiels vrouw Ella (Sylvia Millecam), eens een lesje te leren. Maar het vele werk in de bakkerij neemt alle tijd in beslag.

Ella suggereert dat ze voor de vakantie haar debiele neef Hector (Urbanus) gratis kan komen laten werken. De jongen is al 35, is op zijn vijfde in weeshuis Gesticht In ondergebracht, en zijn moeder is hem nooit meer komen ophalen. Hector weet zelfs niet dat hij nog familie heeft, en Moeder Overste (Ann Petersen) staat eerst weigerachtig tegenover het verzoek van de Mattheusens, maar geeft uiteindelijk toch toe.

Ondanks de kinderlijke naïviteit en de opeenvolging van catastrofen die zich in zijn kielzog voltrekt, is Hector helemaal geen uil, maar een gevoelige jongen, die zichzelf nog liever wegcijfert dan iemand kwaad te berokkenen. Het is duidelijk dat Achiel probeert stokken in de wielen van de carrièreplannen van zijn vrouw te steken; en het is al even duidelijk dat de zachte, naieve Hector alles zal doen om zijn lieve tante te helpen.

BelgiŰ - 1987
Genre: Komedie
Regisseur: Stijn Coninx
Scenario: Stijn Coninx, Urbanus
Producent: MMG (Erwin Provoost) - Linden Film Production (NL)
Acteurs: Urbanus, Frank Aendenboom, Marc Van Eeeghem, Herbert Flack, Sylvia Millecam, Ann Petersen

Palmares:

  • Festival International du Film d'Humour in Chamrousse, France, 1988: Grand Prix, Prix d'Interprétation (Jury for competition winners France Inter and Dauphine Libéré)
  • Film International de Cinéma de Braga, Bragafest, Portugal, 1989: Best Actor, Best Director, Best Film
  • Copyright © 2015 Eyeworks NV. Alle rechten voorbehouden
    Privacybeleid | Algemene voorwaarden