EN - FR

De Zaak Alzheimer


Vincke en Verstuyft zijn het beste rechercheduo van de Antwerpse politie. Als ze geconfronteerd worden met de moord op een topambtenaar, stellen ze alles in het werk om de dader te pakken te krijgen. Het spoor leidt naar de huurmoordenaar Angelo Ledda. Ledda lijdt aan de symptomen van de ziekte van Alzheimer en krijgt het steeds moeilijker om zijn opdrachten uit te voeren. Als hij bovendien doorkrijgt dat hij zich heeft laten gebruiken voor een politiek machtspelletje, besluit hij achter zijn opdrachtgevers aan te gaan. Vincke en Verstuyft hebben de handen vol om het kluwen van intriges, afrekeningen en netwerken te ontwarren en te vermijden dat er nog doden vallen.

België - 2003
Genre: Thriller - bioscoopfilm
Regisseur: Erik Van Looy
Scenario: Carl Joos & Erik Van Looy
Producent: MMG - Erwin Provoost & Hilde De Laere
Acteurs: Koen de Bouw, Werner De Smedt, Jan Decleir, Jo De Meyere, Hilde De Baerdemaeker, Geert Van Rampelberg, Gène Bervoets
Release: 15/10/2003

Palmares:

In 2003 produceerde MMG de psychologische thriller "De Zaak Alzheimer", gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Jef Geeraerts, met Jan Decleir, Koen De Bouw en Werner De Smedt in de hoofdrollen. De film werd een gigantisch succes. In Vlaanderen trokken meer dan 750.000 kijkers naar de bioscoop.

Ondertussen werd de film ook verkocht aan Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Nederland, Scandinavië, Spanje en Andorra, Japan, Tsjechië, Slovakije, Hongarije, Polen, U.S.A. Canada, Korea, China, Bulgarije en Brazilië. Het Amerikaanse productiehuis Focus Features, de 'independent'-afdeling van Universal Pictures (gekend van 21 Grams, Lost in Translation, Eternal Sunshine of the Spotless Mind en The Motorcycle Diaries), heeft de rechten op de remake van de film gekocht.

Copyright © 2015 Eyeworks NV. Alle rechten voorbehouden
Privacybeleid | Algemene voorwaarden