EN - FR

Flikken reeks 10


De tiende reeks van FLIKKEN bestaat als laatste en enige reeks uit vijf spannende dubbelafleveringen.  De scenaristen die de voorbije negen jaar het vaakst hebben meegewerkt aan de succesvolle politieserie, hebben daartoe hun krachten gebundeld.  Pierre De Clercq, Carl Joos, Charles De Weerdt en Rik D'hiet schreven elk één dubbelaflevering en de vijfde scenarist werd in Nederland gevonden.  Kees Vroege schreef de scenario's voor FLIKKEN MAASTRICHT en heeft nu ook voor de Gentse FLIKKEN een dubbelaflevering geschreven.

Waar vroeger meestal één hoofdscenarist de lijnen uitzette voor een volledig seizoen FLIKKEN, is de tiende reeks ontstaan uit overleg tussen de vijf scenaristen.  Zij hebben er samen over gewaakt dat de laatste reeks evenwichtig is opgebouwd en dat verschillende personages en thema's aan bod komen.

Voor de regie kon de ploeg rekenen op twee van de meest ervaren FLIKKEN-regisseurs: Rik Daniëls en Tom Goris.  Stef Desmyter, een van de krachten achter KATARAKT, werd de derde regisseur.

De crew bestond uit medewerkers die al enkele jaren voor FLIKKEN werken.  Sommigen draaien zelfs al negen jaar mee.  Ook de cast was dezelfde als diegene die de negende reeks zo succesvol had gemaakt: Ludo Hellinx, Mark Tijsmans, Jo De Meyere, Ianka Fleerackers, Pascal Michiels, Roel Vanderstukken en Mathias Sercu.  Veel van hen deden in de achtste reeks hun intrede, maar Ludo en Mark waren er al van in het prille begin bij.  Zij hebben als enige twee acteurs aan de hele reeks meegewerkt.

De muziek voor de tiende reeks werd geleverd door de Belgische groep Sweet Coffee.  De groep schreef speciaal voor FLIKKEN vijf nieuwe nummers: Lost without, Again, So easy, We own the night en de eindgeneriek Treshold.

Flikken is een coproductie  van VRT Fictie en Eyeworks Film & TV Drama en is vanaf zondag 15 februari te zien op Eén.

BelgiŰ - 2009
Genre: 10-delige fictiereeks voor EÚn
Regisseur: Rik DaniŰls, Tom Goris & Stef Desmyter
Scenario: Pierre De Clercq, Carl Joos, Charles De Weerdt, Rik D'hiet & Kees Vroege
Producent: Eyeworks Film & TV Drama - VRT Fictie
Acteurs: Jo De Meyere, Ludo Hellinx, Mark Tijsmans, Ianka Fleerackers, Pascale Michiels, Roel Vanderstukken & Mathias Sercu
Website: www.een.be/flikken

Copyright © 2015 Eyeworks NV. Alle rechten voorbehouden
Privacybeleid | Algemene voorwaarden