EN - FR

EYEWORKS FILM & TV DRAMA NV


Het Belgische Eyeworks Film & TV Drama (voorheen MMG) werd in 1981 opgericht door Erwin Provoost en groeide uit tot één van de belangrijkste filmproductiehuizen in België. Het bedrijf bouwde een uitermate succesvolle track record op van langspeelfilms zoals MARINA, HET VONNIS, DE BEHANDELING, BEN X, ZOT VAN A, SWOONI, DOSSIER K, DE ZAAK ALZHEIMER, HECTOR, KOKO FLANEL, MAX, WINDKRACHT 10, LOS, SOEUR SOURIRE, DE BLOEDBRUILOFT, BRUSSELS BY NIGHT, WAIT UNTIL SPRING en TOT ALTIJD die meteen tot Beste Vlaamse film van het jaar werd verkozen.  Vijf van de tien meest succesvolle Vlaamse films aller tijden werden door Eyeworks geproduceerd. Het is het enige productiehuis met meer dan één titel in die top 10.

In de loop der jaren groeide Eyeworks verder uit tot één van de grootste onafhankelijke spelers in de Vlaamse bioscoopindustrie. Vanaf 1995 breidde Eyeworks haar activiteiten uit tot de productie van televisiefictie. Met succesvolle dramareeksen als EIGEN KWEEK, CORDON, DE RIDDER, VERMIST, WINDKRACHT 10, URBAIN, FLIKKEN, OUD BELGIE, DUBBELLEVEN en RANG 1 vestigde het productiehuis een onnavolgbare reputatie in de Benelux.

Sinds 2005 behoort Eyeworks tot de internationale Eyeworks Group, met vestigingen in 17 landen. Op 1 juni 2014 werd een nieuwe mijlpaal bereikt, Eyeworks maakt voortaan deel uit van Warner International Television Production, één van de jongste divisies van Time Warner die opereert onder een Europese directie vanuit Londen en focust op lokale producties in alle territoria buiten de USA. Eyeworks blijft doen waarin het al ruim 33 jaar tot de top behoort: sterke producties van eigen bodem maken, met Belgisch creatief talent en Belgische middelen.

Eyeworks heeft een ongeziene continuïteit en diversiteit in fictieprojecten. Het voorbije jaar waren BRABANÇONNE, de eerste muzikale komedie ooit in België en LEE & CINDY C., het regiedebuut van Stany Crets te zien in de bioscoop. Op dit ogenblik spelen D'ARDENNEN, het regiedebuut van Robin Pront en GALLOPING MIND van Wim Vandekeybus in de zalen, beide in coproductie met Savage Film.

Wat TV-series betreft, kan u bij vtm terecht op maandag en woensdag voor DE BUNKER, over de werking van de Belgische geheime dienst, en ALTIJD PRIJS. Daarnaast is elke dinsdag Helena De Ridder terug te volgen, in het derde seizoen van DE RIDDER. Ook zijn we volop bezig met nieuwe seizoenen van EIGEN KWEEK, VERMIST, CORDON, DE BUNKER en DE RIDDER. Hiermee is Eyeworks het enige productiehuis dat voor alle Vlaamse zenders werkt.

Ten slotte is Eyeworks NV betrokken bij tal van buitenlandse coproducties met internationaal potentieel.
Copyright © 2015 Eyeworks NV. Alle rechten voorbehouden
Privacybeleid | Algemene voorwaarden